Više Informacija
Gotovi travnjaci
Gotove travnjake proizvodimo u Uglješu (okolica Osijeka) na površini od 15 hektara. Busen proizvodimo od najkvalitetnijih smjesa travnog sjemena.
Naša ponuda
Bavimo se proizvodnjom travnog busena, listopadnog drveća, ugradnjom sustava za navodnjavanje, uređenjem zelenih površina i hidrosjetvom.
Prednosti gotovih travnjaka
Prednosti travnjaka zasnovanih polaganjem travnog busena su brojne. Travnjak je nakon desetak dana spreman za korištenje i unutar četiri tjedna za sva opterećenja. Odlikuje se gustoćom sklopa, čist je od korova i tamno zelene je boje. U jednom danu, na okućnici ili javnoj površini možete imati travnjak star godinu dana. 250 m2 travnog busena proizvodi dovoljno kisika za četveročlanu obitelj.
Priprema tla
Zemlju obraditi (najbolje frezom) na dubinu 15-20 cm, očistiti od primjesa (korijenje, korov, kamenje i sl.) i poravnati grabljama. Nanijeti sloj pijeska debljine 1,5 – 2,0 cm i prije polaganja busena zaliti podlogu.
Održavanje travnjaka
Nakon što smo zasnovali travnjak polaganjem travnog busena, slijedi njegovo održavanje. Mjere njege travnjaka obuhvaćaju redovitu košnju, prihranu, prozračivanje, zaštitu od bolesti, štetočina i korova. U travnju i svibnju, kad trava intenzivno raste, treba ju kositi često i nisko, svakih tri do četiri dana na visinu do 3 cm kako bi se poboljšala gustoća travnjaka. U toku ljeta, za vrijeme sunčanog perioda, kosi se rjeđe i više (četiri do pet cm). U kolovozu, rujnu i listopadu, ponovno se kosi češće i niže. Pokos obavezno ukloniti s travnjaka.
Zaštita travnjaka
Višegodišnji korovi se pojavljuju na svim travnjacima. Uskolisni korovi uspješno se uništavaju redovitom košnjom i čupanjem s korijenom ili izrezivanjem nožem. Širokolisne korove tretiramo selektivnim herbicidima (npr. DEHERBAN A) izbjegavajući visoke temperature. U slučaju pojave gljivičnih oboljenja apliciramo fungicid.