Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Tko smo?
FLORING d.o.o. Osijek je obiteljska tvrtka u vlasništvu obitelji Slabak. Obitelj se počela baviti proizvodnjom prije više od 30 godina, a kao tvrtka posluje od 1992. godine.
Čime se bavimo?
Bavimo se proizvodnjom travnog busena (gotovih travnjaka), proizvodnjom ukrasnih biljaka, uređivanjem zelenih površina i ugradnjom automatskih sustava za navodnjavanje.
Kontaktirajte nas!
Ukoliko imate pitanja o našim proizvodima ili uslugama slobodno nas kontaktirajte na broj telefona 091 521 05 12.

PROIZVODNJA

   TRAVNI BUSEN

Travni busen proizvodimo u Uglješu (Baranja) od najkvalitetnijih smjesa travnog sjemena. Isporučujemo ga u trakama širine 40 cm, dužine 125 cm, debljine supstrata 1,50-2,0 cm, smotano u role i pakirano na euro palete. Na jednu paletu pakiramo 30 m2. Travni busen isporučujemo na paritetu travnjaci Uglješ ili dopremljeno do odredišta kupca. Prijevoz može biti u organizaciji naših stalnih kooperanata. U mogućnosti smo, u najkraćem roku, dopremiti svježi busen na bilo koje odredište. Travnjak je odmah uporabiv, a nakon 4 tjedna je sposoban za sva opterećenja. Troškovi njege smanjeni su na minimum, jer je travnjak čist od korova, potpune gustoće sklopa na bogatoj humusnoj podlozi. Travni busen filtrira nečisti zrak i proizvodi kisik tako da 250 m2 travnog tepiha proizvodi dovoljno kisika 4-članoj obitelji.

UPUTE ZA POLAGANJE TRAVNOG BUSENA

Zemlju obraditi (najbolje frezom) na dubinu 10 – 15 cm, očistiti od primjesa (korijenje, korov, kamenje i sl.), izgrabljati, izravnati. Nanijeti sloj pijeska debljine 1,5 – 2,0 cm i prije polaganja busena nakvasiti podlogu.
Kod polaganja busena treba voditi računa da se rubovi što više približe jedan drugome, a u slučaju potrebe, viškove treba rezati oštrim nožem. Poželjno je da se busen postavi isti dan, a ako to nije moguće, “role” obavezno treba razmotati, odložiti u sjenu i zaliti. Postavljeni travni busen treba obilno zaliti i povaljati.  Natapanje busena neophodno je prvih 14 dana (ujutro obilno, tokom dana, ovisno o temperaturi, 4 – 5 puta orošavati.)
Za vrijeme visokih temperatura, travnjak treba kositi na visinu od 4 – 5 cm, jer nije poželjno da sunce dopire do korijenovog sustava. Košnju treba obavljati redovito i povremenu gnojidbu s NPK gnojivom 15:15:15, u količini od 40 g/m2.  Nakon gnojidbe, travnjak treba obilno zaliti sve dok se gnojivo ne istopi. Korove treba suzbiti primjenom odgovarajućih herbicida. Uz sve navedene mjere njege travnjaka neophodno je kvalitetno zaljevanje sa optimalnom količinom vode. Kod automatskog zaljevanja obavezna je potpuna pokrivenost travnjaka rasprskivačima, a u suprotnom dolazi do sušenja.

Kalendar održavanja travnjaka   -   SIJEČANJ
U ovom mjesecu ima vrlo malo radova koje treba obavljati na samom travnjaku. Treba izbjegavati bilo kakvu upotrebu travnjaka po snijegom pokrivenom ili zamrznutom travnjaku.
Kalendar održavanja travnjaka   -   VELJAČA
U predjelima s blagom zimom mogu započeti radovi na čišćenju travnjaka i uklanjanju hrpica zemlje koje nastaju djelovanjem kišnih glista.
Kalendar održavanja travnjaka   -   OŽUJAK
U ovom mjesecu intenzivno počinju radovi na održavanju travnjaka. Ako zbog vremenskih uvjeta nismo obavili grabljanje i čišćenje travnjaka, onda to treba najprije učiniti. Izgrabljavanjem ćemo ukloniti suho lišće i granje nakupljeno tijekom kasne jeseni i zime. U ovom periodu dobro dođe i valjanje travnjaka kako bi se ponovno učvrstio korijen. Travu treba pokositi sa što je više moguće podignutim noževima tj. noževi kosilice trebaju biti podignuti na visinu kojom će odrezati samo vrhove trave. Ukoliko prenisko pokosimo travnjak u ovoj fazi rasta i razvoja dolazi do žućenja i oštećenja travnjaka. Ako se na travnjaku pojave simptomi napada snježne plijesni, tada treba pristupiti zaštitnom prskanju nekim od sistemičnih fungicida.
Kalendar održavanja travnjaka   -   TRAVANJ
Mjere prihrane kao i zaštitne mjere protiv korova započinjemo provoditi u ovom mjesecu. Redovito kosimo travu, pazeći da ne oduzmemo više od 1/3 lisne površine tijekom jedne košnje. Nadosijavanje se po potrebi obavlja također u ovom periodu, a prihrana s NPK 15:15:15 i KAN (u omjeru 70:30), 40 g/m2.
Kalendar održavanja travnjaka   -   SVIBANJ
Zbog intenzivnog rasta trave u ovom mjesecu, potrebno je pojačati učestalost košnje. Košnju treba obavljati najmanje dva puta tjedno. Korove treba suzbiti primjenom odgovarajućih herbicida.
Kalendar održavanja travnjaka   -   LIPANJ
U ovom mjesecu nastavljamo s košnjom travnjaka minimalno dva puta tjedno. Otkos obavezno uklanjamo s travnjaka. Potrebno je aplicirati fungicide kako bi se spriječilo gljivično oboljenje. Gnojidbu obaviti s NPK 15:15:15 40g/m2.
Kalendar održavanja travnjaka   -   SRPANJ
Radove na košnji treba nastaviti nešto smanjenom jačinom. Pravilo je da u ljetnim mjesecima pustimo da trava naraste u visinu i do 1/3 više nego što je uobičajeno. Sportske travnjake treba redovito zalijevati i po potrebi tretirati sredstvom protiv korova.
Kalendar održavanja travnjaka   -   KOLOVOZ
Ovo je zadnji mjesec u godini kada još možemo prihranu obaviti većom količinom dušika. Po potrebi nastaviti s uništavanjem korova.
Kalendar održavanja travnjaka   -   RUJAN
Visina košnje se spušta na otprilike 1/3 niže od ljetne. Vertikalno zasijecanje i aerifikaciju također treba provesti u ovom mjesecu.
Kalendar održavanja travnjaka   -   LISTOPAD
Košnjom trave nastavljamo do kraja ovog mjeseca, ako nam to dopuste vremenske prilike. Nakon košnje, pokošenu travu sakupljamo i iznosimo s travnjaka. Prihranu travnjaka obavljamo gnojivima s većim postotkom fosfora, a naročito kalija.NPK 7:20:30 , 40 g/m2.
Kalendar održavanja travnjaka   -   STUDENI
Nema posebnih radova na travnjaku.
Kalendar održavanja travnjaka   -   PROSINAC
Radovi na održavanju posve prestaju.
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   SIJEČANJ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   VELJAČA
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   OŽUJAK
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   TRAVANJ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   SVIBANJ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   LIPANJ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   SRPANJ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   KOLOVOZ
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   RUJAN
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   LISTOPAD
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   STUDENI
 • Kalendar održavanja travnjaka   -   PROSINAC

  LISTOPADNO DRVEĆE


Proteklih godina intenzivirana je proizvodnja drvorednog bjelogoričnog drveća različitih kultivara. Sadni materijal koji proizvodimo odgovara visokim standardima kakvoće. Drvoredno bjelogorično drveće, visokog standarda kakvoće, uzgajamo u tlu. U ponudi imamo javor mliječ (Acer platanoides), kuglasti javor (Acer pl.’Globosum’), crvenolisni javor (Acer pl. ‘Royal Red’), srebrnolisni javor (Acer saccharinum), divlji kesten (Aesculus hippocastanum), košćela (Celtis australis), koprivić (Celtis occidentalis), medvjeđa lijeska (Corylus colurna), crni jasen (Fraxinus ornus), ginko (Ginko biloba), tulipanovac (Liriodendron tulipifera), jablan (Populus nigra 'Italica'), crvenolisna šljiva (Prunus cer.’Nigra’), ruj (Rhus typhina), žalobna vrba (Salix alba 'Tristis'), vijugava vrba (Salix matsudana ‘Tortuosa’), malolisna lipa (Tilia cordata). Sve sadnice drveća uzgojene su u našem klimatu, po pravilima struke te je time rizik primitka kod presadnje smanjen na minimum.

 

 

USLUGE

UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA

UGRADNJA SUSTAVA ZA NAVODNJAVANJE 'RAIN BIRD'
Acer platanoides (javor mliječ)<br/>Listopadno drvo do 30 m visine, sa dosta gustom, te izduženo jajastom krošnjom i ravnim deblom. Voli bogata, mineralna, rahla, blago humusna i ne previše mokra tla. Dobro uspijeva i na nanosnom tlu krupnijeg kamenja, ukoliko je dovoljno ispunjeno sitnijim mineralnim česticama. Za potrebe urbanog šumarstva je jedna od najzahvalnijih vrsta, osobito u proljeće kada se već iz daleka ističe svojim lijepim cvatovima, koji bogato prekrivaju krošnju, prije listanja i na početku prolistavanja.
Acer platanoides 'Royal Red' (crvenolisni javor)<br/> Listopadno drvo do 20 m visine, sa dosta gustom, te izduženo jajastom krošnjom i ravnim deblom. Voli bogata, mineralna, rahla, blago humusna i ne previše mokra tla. Ovo je kultivar sa dekorativnim crvenim listovima. Raste sporije od osnovne vrste.
Acer saccharinum (srebrnolisni javor)<br/> Listopadno stablo koje u svojoj domovini (Sjeverna Amerika) naraste i do 40 m, dok su biljke uzgajane kod nas dosta niže. Dobro uspijeva na različitim tlima ali mu ipak najbolje odgovaraju duboka i dobro propusna tla. Najčešće se uzgaja kao pojedinačna biljka, ali je čest i u drvoredima.
Celtis occidentalis (koprivić)<br/> Koprivić je listopadno drvo koje vrlo dobro podnosi niske temperature. Apsorbira prašinu, plinove i buku te je idealan za sadnju drvoreda u urbanim područjima. Otporan na sušu i nema velike zahtjeve prema zemljištu Daje jestive male bobice bordo boje. Raste do 20 m.
Liriodendron tulipifera (tulipanovac)<br/> Brzorastuće drvo s velikom krošnjom do 25 m visine. Listovi su do 10 cm veliki i imaju režnjeve na dugim peteljkama. Cvjetovi su slični tulipanu do 6 cm veliki, žućkasto zeleni. Cvatu od V – VI mjeseca. Sadi se u vrtovima i parkovima. Nije zahtjevno i otporno je na gradska onečišćenja.
Utovar tulipanovca
Tilia cordata (malolisna lipa)<br/> Malolisna lipa je bjelogorično drvo, guste konične krošnje,koje može narasti i do 20 metara. Listovi izgledaju srcoliko,naprijed su špicasti i na rubu nazubljeni. Cvjetići su žutozeleni a u cvatu ih je do 16. Ovaj kultivar najobilnije cvate (od VI doVII mjeseca). Dobro podnosi gradsku klimu i nije osjetljiv na zračnu sušu.
OIB: 51396122452
MBS: 03988716
IBAN HR0523400091100233115 PBZ
IBAN HR1324020061100755600 ERSTE Bank

Temeljni kapital 529.600,00 kn uplaćen u cijelosti

FLORING društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju ukrasnog bilja i trgovinu upisano je pri Trgovačkom sudu u Osijeku.
Informacije i prodaja:

Tel: 031 574 196 Fax: 031 574 196

Kornelija Komadina: 091 521 05 12

Ivan Komadina: 091 923 56 65

e-mail: floring@xnet.hr

Radno vrijeme ureda: Pon – Pet 08:00-16:00 h